20 Eylül 2013 Cuma

Kötü Zihniyet

AKP Tekirdağ milletvkili Ziyaeddin Akbulut'un engellilerle ilgili söyledikleri haddini aşmanın tipik bir örneğidir. Bunların, parti propagandası için kullanamayacakları hiçbir değer yoktur. Hayat görüşü olarak İslâm'ı temel aldığını iddia eden bu tiplerde her gün gördüğümüz gurur, kendini beğenmişlik, kibir gibi duyguların Müslümanlıkla hiç bir ilgisi yoktur. 

Hazret; " eskiden insanlar engelli yakınlarının ölmesini istiyordu, şimdi maaş bağlandığı için ölmemesini istiyorlar" buyurmuş. Bu adamda Allah korkusu yok, inançlı bir insan nasıl böyle bir şey söyler. Bu ifadeyi maddeci ve inançsız insanlar bile kullanmaz. Bir insan engelli yakınının ölmesini isteyebilir mi? Evde beslediğimiz bir hayvanın ölümünden bile etkileniriz. İnsanlara sadaka gibi maaş bağlamakla çözüm olmaz. 
 Ben bir engelli babası olarak bu çilesiz, işi hep rast gitmiş tipi kınıyorum. Şunu da ilave edeyim; oğlum devletten para almıyor, çünkü büyük azim gösterip meslek sahibi oldu. Çok yönlü üreten bir insan... İnsanların eline sadaka gibi para vermek marifet değildir. Önemli olan onları şartlarına göre üretici duruma getirmektir.
Engelliler de sosyal hayatın içinde olmak ve insanca yaşamak için bunu isterler. Aslolan budur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder